Bemertherapie verbetert de doorbloeding van de kleinste bloedvaten.

Voor wie is Bemertherapie?

Bemer is een apparaat dat de kleine bloedsomloop stimuleert. Mensen met onder andere deze klachten, aandoeningen of gezondheidsdoelen gebruiken een Bemer: 

 • (Chronische) pijnklachten (bijv. rugpijn, reuma, artrose, polyneuropathie, fibromyalgie, migraine)
 • (Chronische) vermoeidheid en burn-out
 • Slaapproblemen 
 • Stress, trauma
 • Diabetes
 • Blessures, breuken, (trage) wondgenezing
 • Etalagebenen en andere doorbloedingsproblemen (bijv. Raynaud)
 • Algemene gezondheidsbevordering/ziektepreventie
 • En voor verbetering van sportprestaties 

Wat is bemertherapie?

Bemer is een apparaat dat de kleine bloedsomloop stimuleert. Een betere doorbloeding verhoogt de efficiëntie van lichaamscellen, vermindert pijn en heeft een gunstig effect op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Op deze pagina leer je:

Korte introductie van de bloedsomloop

De bloedsomloop voorziet je lichaam van zuurstof en voedingsstoffen. 74% van je bloedsomloop vindt plaats in de kleinste bloedvaten. Dit heet de microcirculatie. Hier worden weefsels en organen door bloedcellen voorzien van zuurstof en voedingsstoffen en worden afvalstoffen afgevoerd. De lichaamscellen zijn voor het uitvoeren van hun essentiële taken volledig afhankelijk van jouw microcirculatie

Het hart zorgt voor de voortbeweging van bloedcellen door de bloedsomloop. De bloedlichaampjes moeten een gebied van ruim 120.000 kilometer voorzien van voedingsstoffen. Het hart wordt hierbij ondersteund door de pompbewegingen van de spiertjes in de fijne bloedvaten, ook wel bekend als vasomotie. Je bloedvaten maken dus zelf ook kleine pompbewegingen. 

Je microcirculatie is essentieel voor je gezondheid. Als deze goed op orde is komen de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft (ook supplementen) beter op de juiste plek aan.

De gevolgen van een trage microcirculatie

Door gifstoffen, eenzijdige voeding, ziekte, slaapgebrek, stress, verkeerde leefgewoontes en het natuurlijke verouderingsproces wordt de microcirculatie steeds trager.

Het gevolg is dat bloedcellen langer onderweg zijn en daardoor hun taken niet meer goed uit kunnen voeren. Organen en weefsel krijgen dan minder voedingsstoffen en zuurstof. Ook hopen afvalstoffen daar op waardoor de functies van organen en weefsels achteruit (kunnen) gaan, met op den duur pijn, vermoeidheid, ziekte en/of mentale klachten als gevolg. 

Bemertherapie (of fysische vasculaire therapie)

De fysische vasculaire (vaatstelsel) therapie van Bemer kan dit proces tegengaan. Bemer staat voor Bio ElektroMagnetische Energie Regulatie. Elektromagnetische pulsen stimuleren de pompende beweging van de spieren in de fijne bloedvaten. Daarmee wordt je bloedstroom in je lichaam weer op een gezond niveau teruggebracht. Kortom: Je bloedvaten worden geactiveerd om zelf weer mee te gaan pompen.

Hierdoor krijgen je lichaamscellen weer (meer) voedingsstoffen tot hun beschikking en kunnen ze hun taken (weer) uitvoeren. Dit stelt je lichaam in staat beter te herstellen.

Wat zijn de mogelijke gezondheidsvoordelen van Bemertherapie?

 • verbeteren van de zuurstofvoorziening van organen en weefsels
 • ondersteunen van het immuunsysteem
 • stimuleren van de aanvoer van voldoende voedingsstoffen naar de betreffende weefselcellen
 • bevorderen van de afvoer van afvalstoffen
 • ondersteunen van pijnbestrijding
 • stimuleren van lichamelijke en mentale prestaties
 • beperken van de hersteltijd na het sporten
 • ondersteunen van wondgenezing en herstel van sportblessures

Video van 14 seconden: Verbeterde doorbloeding

De doorbloeding van de darmwand vóór, tijdens en na Bemer-therapie.

Video: De rol van Bemer 

Uitleg over de doorbloeding en werking van Bemer-therapie op de pompfunctie van de fijne bloedvaten.

Bemer huren

bemer huren, bemer kopen, informatie over bemer, bemer therapie kosten, bemer pro set, bemer mat prijs

De beste manier om erachter te komen of het zinvol is om deze therapievorm te gebruiken is door het zelf te ervaren. Hiervoor zijn twee mogelijkheden:

 • Je kunt de Bemer Pro bij de praktijk huren voor 275,- voor een periode van 6 weken.
 • Je kunt een apparaat gedurende 8 weken testen met terugnamegarantie bij de fabrikant zelf. Bemer heeft hiervoor tijdelijk een aanbieding:
  • Bemer Classic voor 300,-* (normaalprijs 600,-)
  • Bemer Pro voor 400,-* (normaalprijs 800,-)
   *excl.administratiekosten van 99,-

De Bemer kan per post worden verzonden. Tijdens de huur/testperiode begeleid ik je in hoe je het systeem het beste kunt gebruiken en beantwoord ik je vragen. In deze periode kunnen natuurlijk ook andere leden van het gezin of vrienden en familie de Bemer uittesten en er hun voordeel mee doen.

Na afloop bespreken we de resultaten en kun je daarna eventueel zelf een Bemer aanschaffen via de praktijk. Wanneer je de Bemer huurt en vervolgens via de praktijk aanschaft, dan wordt de helft van de huurprijs verrekend.

Je kunt vrijblijvend contact opnemen voor informatie. Om de Bemer te huren kun je je aanmelden via het formulier op deze pagina. 

bemer huren, bemer kopen, informatie over bemer, bemer therapie kosten, bemer pro set, bemer mat prijs

Bemer kopen

Wil je een Bemer kopen dan kan dat via de webshop.

Je kunt vrijblijvend contact opnemen voor informatie en voor advies over welk apparaat het beste past in jouw situatie. Ook na aanschaf kun je met je vragen terecht en begeleid ik je in hoe je de Bemer goed kunt gebruiken.

Voordat je een Bemer besluit aan te schaffen, kun je het systeem via de praktijk huren,  voor 275,- voor een periode van 6 weken. Wanneer je een Bemer via de praktijk huurt en vervolgens aanschaft dan wordt de helft van de huurprijs verrekend.

Ook kun je het systeem testen via de fabrikant voor een periode van 8 weken. Bemer heeft hiervoor een tijdelijke aanbieding. 

 • Bemer Classic voor 300,-*
 • Bemer Pro voor 400,-*
  *excl. administratiekosten van 99,-

Wanneer je het apparaat hebt gebruikt maar besluit deze niet aan te schaffen dan kun je het retourneren. Wanneer je deze wel koopt dan wordt de testprijs (excl administratiekosten) verrekend met de aankoopprijs.

Hier vind je meer informatie over Bemer.

Gebruik Bemer

Hoe gebruik ik de Bemer?

Kan ik Bemer therapie voelen?

Wanneer kan ik verbetering merken?

Hoe lang werken de resultaten van de therapie?

Kunnen er interacties optreden tussen Bemer-therapie en andere geneesmiddelen of behandelingen?

Kunnen er bijwerkingen optreden?

Wat zijn contra-indicaties?

Wetenschappelijk onderzoek en kwaliteitscertificaten

Is er wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar Fysische Vasculaire Therapie?

Is het gebruik van Bemer veilig?

Overige informatie

Betekent het dat er stroom door mijn lichaam gaat?

Wat zijn elektromagnetische velden?

Wordt de Bemer-therapie erkend door de conventionele geneeskunde?

Is het gebruik van Bemer veilig voor (huis)dieren?

Mijn vraag is niet beantwoord

Disclaimer
Aan deze informatie zijn geen rechten te ontlenen. Veel informatie omtrent de werking en de door Bemer benoemde mogelijke gezondheidsvoordelen komen bij Bemer vandaan. De praktijk is niet aansprakelijk voor eventuele onjuiste of verouderde informatie. Raadpleeg zekerheidshalve ook de website van Bemer.