Sauna Detox Programma

Heb je gifstoffen in je lichaam? En wil je in korte tijd veel ontgiften?

Een effectief programma om deze gifstoffen (snel) te ontgiften is het Sauna Detox Programma. Een ophoping van gifstoffen kan voor diverse klachten zorgen. Mogelijk herken je een van de onderstaande klachten:

 • Vermoeidheid
 • Slaapproblemen
 • Moeite met afvallen
 • Hoofdpijn
 • Sterke lichaamsgeur
 • Pijnklachten (gewrichten, spieren, bindweefsel)
 • Ontstekingen
 • Darmklachten
 • Hormonale klachten
 • Prikkelbaarheid
 • Neerslachtigheid
 • Een wattengevoel in je hoofd

Of je wilt:

 • Je gezondheid verder optimaliseren
 • Preventief bezig zijn met je gezondheid
 • Gezond beginnen aan een zwangerschap
Toxische stoffen in de aarde

Een toxische wereld

We leven in een toxische wereld. Dagelijks komen er nieuwe soorten chemicaliën bij. Deze stoffen zijn te vinden in grond- en drinkwater, in onze voeding, in ons huis, in verzorgingsproducten en in de lucht die we inademen.

Onderzoek toont aan dat 90% van stof in huizen chemische stoffen bevat zoals ftalaten, parfums, vlamvertragers en phenolen.

Vlamvertragers zitten op matrassen, banken en in computers.  Ftalaten en parabenen zitten in verzorgingsproducten. De gemiddelde vrouw smeert dagelijks ruim 500 chemicaliën op haar lichaam. Voor mannen is dit gemiddeld 65 per dag.

Petroleum en chemische stoffen in schoonmaakmiddelen. Oplosmiddelen in lijm en verf. Onkruidverdelgers, insecticiden en andere bestrijdingsmiddelen op voeding en katoen. Kwik in amalgaamvullingen, loden waterleidingen, aluminium in deodorant en arsenicum in rijst. Weekmakers van plastics in voeding en drinken. Dioxine van fabrieken en uitlaatgassen in de lucht. Fluoride in tandpasta. En medicijnresten worden gevonden in o.a. drinkwater, vis en moedermelk. Om maar een aantal voorbeelden te noemen. 

Toxines in het lichaam

Gifstoffen nemen we op via onze longen, spijsvertering en onze huid. In een onderzoek bij pasgeboren baby's zijn in de navelstreng 287 verschillende toxische stoffen gevonden. We beginnen dus al toxisch.

Wanneer je iets van deze stoffen binnen krijgt, is dat niet altijd direct een probleem. Normaal worden toxines afgevoerd via de lever en nieren. Vetoplosbare gifstoffen kunnen niet allemaal of volledig wateroplosbaar worden gemaakt en dus via deze route worden uitgescheiden. In plaats daarvan worden ze opgeslagen in vetcellen waar ze jaren blijven zitten. Vet slaat 200x meer gifstoffen op dan zichtbaar is in bloedonderzoek. In vetweefsel zorgen deze gifstoffen voor o.a. oxidatieve schade en veroudering.

Deze toxische stoffen zorgen samen met de tekorten van voedingsstoffen voor ontstekingsziekten, auto-immuunziekten, hormoonverstoringen, aandoeningen van hersenen en zenuwstelsel en kanker en zorgen voor klachten als chronische pijn en/of vermoeidheid, concentratieproblemen, slaapproblemen, angst en depressie, hoofdpijn en meer.

Toxische stoffen in het lichaam
Sauna detox programma, ontgiften via de sauna

Sauna Detox Programma

Er zijn veel soorten detoxprogramma's. Bij de meeste van deze programma's worden helaas niet de gifstoffen aangepakt die opgeslagen zitten in de vetcellen. Bij gewoon sauna gebruik worden alleen wateroplosbare gifstoffen ontgift. De vetoplosbare gifstoffen worden hier niet bij aangesproken.

Van het Sauna Detox Programma is aangetoond (peer review) dat de jarenlang opgebouwde gifstoffen veilig en effectief uit de vetcellen en het lichaam worden verwijderd

Dit programma is gebruikt om o.a. Vietnam- en Golfoorlog veteranen, fabriekswerkers, hulpverleners van de 11 september aanslagen en politieagenten blootgesteld aan methamfetamine (drugs) te helpen ontgiften. En verder duizenden mensen die blootgesteld zijn aan alledaagse gifstoffen.

Het is een begeleid programma van 2-4 weken waarin dagelijkse saunagang, beweging en specifieke vitamines, mineralen en andere supplementen, in de juiste combinatie zorgen voor een effectieve ontgifting.

Wanneer je het programma hebt afgerond, heb je je ontdaan van flink wat gifstoffen. En waarschijnlijk ook van een aantal klachten die deze gifstoffen beïnvloeden.

Ook na het programma gaat het lichaam nog maanden door met ontgiften. De meeste mensen geven aan zich een stuk beter te voelen na het protocol. Een aantal voorbeelden die ze geven zijn: verbeterde slaap, meer energie, betere doorbloeding en een betere stemming. Uiteraard kan dit per persoon heel verschillend zijn.

Het programma

Je kunt het programma vanuit huis doen of bijvoorbeeld in een sportschool in de buurt. Het programma duurt 2-4 weken, afhankelijk van hoe je erop reageert en hoe het gaat.

We beginnen met een intake (videobellen) waarin we je klachten bespreken en je uitleg krijgt over het verloop van het programma.

Je ontvangt een pakket met de nodige supplementen. Zodra de supplementen binnen zijn en je de uitleg hebt gehad kun je beginnen met het programma.

Gedurende het hele programma houden we dagelijks contact. Je mailt dagelijks je verslag van hoe het is gegaan en krijgt aangepaste instructies voor de volgende dag.

Houd er rekening mee dat je per dag zo'n 2-3 uur bezig bent met het programma, dit is inclusief:

 • Supplementen innemen
 • Spullen klaarleggen
 • 20-30 minuten sporten voordat je in de sauna gaat
 • 3x30 minuten in de sauna met evt. 2x5 minuten pauze tussendoor
 • Douchen na afloop
 • Invullen van een kort verslag

Het vergt dus tijd, energie en motivatie. Maar de meeste mensen die het gedaan hebben zullen je vertellen dat het de moeite waard is. 

Toxische stoffen in het lichaam

Informatie over Sauna Detox Programma

Tarieven

Vergoeding

Benodigdheden voor het programma

Over sauna's

Informatie over sauna's algemeen

Een sauna huren of kopen

Gezondheidsvoordelen van de sauna

Veelgestelde vragen

Wie kan het Sauna Detox Programma niet doen?

Ik heb moeite met ontgiften, is dit programma geschikt voor mij?

Ik word snel naar in de sauna, kan ik het programma doen?

Ik zweet niet of nauwelijks, kan ik het programma doen?

Ik heb knieproblemen. Moet ik sporten?

Ik gebruik al supplementen, waarom zou ik er nog meer gebruiken?

1,5 uur in de sauna? Wat doe je dan de hele tijd?

Kan ik het programma alleen doen?