Bemer mat

Over de Bemer mat

De aanschaf van een Bemer mat is een mooie investering in je welzijn.

De Bemer mat is onderdeel van de Bemer set. Het Bemer besturingssysteem stuurt via de Bemer mat elektromagnetische signalen door naar je lichaam. Deze elektromagnetische signalen stimuleren de doorbloeding.

De mat kan door het verbeteren van je microcirculatie (doorbloeding van de kleinste vaatjes), gebruikt worden bij klachten, voor preventie en voor betere prestaties. 

Gebruik van de Bemer (mat)

De Bemer kan gewoon thuis gebruikt worden. Je hebt onder andere een Bemer besturingssysteem en een Bemer mat voor het basisprogramma. Het basisprogramma voor het hele lichaam is twee keer per dag 8 minuten op de mat.

Als aanvulling hierop zijn er programma's voor intensievere plaatselijke behandelingen met behulp van onder andere de B.PAD, een band (voor bijv. enkels, schouders, nek) en de B.LIGHT, een infrarood licht (voor de huid). Ook is er een slaap- en herstelprogramma om je lichaam tijdens de slaap te ondersteunen.

Kijk voor meer informatie over de werking van de Bemer op de website van Bemer.

Keuze uit twee systemen

Bij Bemer kun je kiezen uit twee systemen:

Bemer Pro
De Bemer Pro-Set is een compleet pakket voor Bemer therapie. Het is geschikt voor gebruikers die meerdere apparaatfuncties waarderen.

De besturingseenheid heeft een overzichtelijke schermweergave, is makkelijk te bedienen via een touchscreen en maakt het mogelijk om twee applicatoren tegelijkertijd en onafhankelijk van elkaar te bedienen. Daarnaast heeft de Bemer Pro-set een uitgebreide serie applicatiemodulen en accessoires.

De volgende applicatiemodulen worden geleverd bij de Bemer pro-set:

  • B.BODY - de Bemer mat, voor het behandelen van het hele lichaam
  • B.PAD - voor gerichte en intensieve behandeling op grotere lichaamsoppervlakten, flexibele band met 3 spoelen
  • B.SPOT - voor gerichte en intensieve behandeling op kleinere lichaamsoppervlakten, met 1 spoel
  • B.LIGHT - infrarood licht, in te zetten bij huidaandoeningen, ter ondersteuning van de wondgenezing en voor cosmetisch gebruik

Bemer Classic
De Bemer Classic-set is een compleet pakket voor Bemer therapie. Alle standaard behandelfuncties zijn inbegrepen. Het is geschikt voor gebruikers de basis apparaatfuncties waarderen.

De besturingseenheid is gebruiksvriendelijk en ondersteunt alle beschikbare applicatiemodules, welke naar persoonlijke behoefte los besteld kunnen worden. Er kunnen 2 applicatoren tegelijk gebruikt worden op hetzelfde programma, deze kunnen niet apart bediend worden.

De volgende applicatiemodulen worden geleverd bij de Bemer Classic-set:

  • B.BODY - de Bemer mat, voor het behandelen van het hele lichaam
  • B.SPOT - voor gerichte en intensieve behandeling op kleinere lichaamsoppervlakten, met 1 spoel

De verschillen op een rijtje

Bemer Pro-set inhoud Bemer Classic-set inhoud
B.BOX Pro B.BOX Classic
B.BODY Pro (Bemer mat) B.BODY Classic (Bemer mat)
B.SPOT B.SPOT
B.PAD
B.LIGHT met veiligheidsbril
Autovoedingskabel
Voetbescherming B.BODY
Wandhouder B.BOX

Bemer Pro functionaliteiten

Bemer Classic functionaliteiten

2 programma’s kunnen onafhankelijk van elkaar gebruikt worden: Bijvoorbeeld de basisbehandeling en de intensieve behandeling tegelijk. Dit is tijdsbesparend.

Programma’s kunnen niet apart bediend worden, wel kunnen er 2 Bemer matten worden aangesloten en 2 personen tegelijk behandeld worden met hetzelfde programma.

Dynamisch slaapprogramma. De slaapprogramma’s kunnen los van elkaar ingesteld worden. Dus 2 personen kunnen verschillende slaap- en waaktijden hebben en daar het slaapprogramma op afstellen.

Statisch slaapprogramma. De slaapprogramma’s kunnen alleen op hetzelfde moment gestart worden.

Touchscreen

Geen touchscreen

Extra applicatiemodulen

Voor beide systemen is het mogelijk om, indien gewenst extra applicatiemodulen aan te schaffen. Bijvoorbeeld een B.SIT wanneer je zittend werk doet of voor in een rolstoel of een extra Bemer mat, zodat je partner gelijktijdig gebruik kan maken van het slaapprogramma.

Advies

Wil je advies of meer informatie over welk systeem bij jouw situatie past?

Veelgestelde vragen

Waar kan ik de Bemer mat het beste neerleggen?

Wat zijn de afmetingen van de Bemer mat?

Waar kan ik de B.SPOT voor gebruiken?

Waar kan ik de B.PAD voor gebruiken?

Waarvoor kan ik de de B.SIT gebruiken?

Waarvoor kan ik de B.LIGHT gebruiken?

Video van 14 seconden: Verbeterde doorbloeding

De doorbloeding van de darmwand vóór, tijdens en na het gebruik van de Bemer mat.

video afspelen
bemer mat, bemer matras, bemermat

Disclaimer
Aan deze informatie zijn geen rechten te ontlenen. Veel informatie omtrent de werking en de door Bemer benoemde mogelijke gezondheidsvoordelen komen bij Bemer vandaan. De praktijk is niet aansprakelijk voor eventuele onjuiste of verouderde informatie. Raadpleeg zekerheidshalve ook de website van Bemer.