Bemer therapie

Over Bemer therapie

Bemer therapie is een therapie die de doorbloeding stimuleert. Veel mensen hebben (onbewust) een verminderde doorbloeding.

Het hart pompt ons bloed rond, dat weten we allemaal wel. Wat minder bekend is, is dat het hart dit niet alleen doet, maar dat er spiertjes in haarvaten, de fijnste bloedvaten, zitten die ook pompbewegingen maken. Dit heet vasomotie (beweging van de vaten). De vasomotie is bij heel veel mensen verstoord. Dit wordt onder andere veroorzaakt door stress, veroudering, gebrek aan beweging, ongezonde voeding, straling en toxines die we binnenkrijgen uit onze omgeving. Een verminderde doorbloeding heeft grote gevolgen voor het lichaam.

Het bloed transporteert o.a. zuurstof, voedingstoffen, hormonen, afvalstoffen en koolstofdioxide naar alle plekken in het lichaam. Bijna driekwart van je bloedsomloop vindt plaats in de fijnste bloedvaatjes, de haarvaten. Ook wel microcirculatie genoemd. Bij de haarvaten worden deze stoffen uitgewisseld met de omliggende cellen.

Wanneer de pompbeweging van de haarvaten verminderd is, krijgen de weefsels en organen minder voedingsstoffen en kunnen ze hun afvalstoffen minder goed kwijt. Dit zorgt naar verloop van tijd voor klachten.

Het ontstaan van klachten gebeurt niet altijd direct. De klachten komen vaak wanneer de doorbloeding al een langere tijd verstoord is. Het kunnen duidelijke doorbloedingsklachten zijn, zoals kouwelijkheid en de ziekte van Raynaud. Of zoals bij diabetische voet, waarbij wondjes die zijn ontstaan niet goed genezen vanwege een verslechterde doorbloeding. Maar ook bijvoorbeeld lever-, nier- of darmfunctiestoornissen kunnen worden veroorzaakt door een slechte doorbloeding.

Hier vind je meer informatie over bij welke klachten of doelen je Bemer therapie kunt gebruiken.

Waar staat Bemer voor?
Bemer is de afkorting voor Bio ElectroMagnetische EnergieRegulatie. Ook wel fysische vasculaire therapie genoemd. Vasculair is een ander woord voor bloedvaten. Bemer therapie stimuleert, door middel van elektromagnetische pulsen, de pompende beweging van de haarvaatjes. Hierdoor kan het bloed weer beter gaan stromen en kunnen organen en weefsels beter herstellen, omdat ze meer voedingsstoffen tot hun beschikking hebben en minder belast zijn met afvalstoffen.  

Voor wie is Bemer therapie geschikt?

Je kunt Bemer therapie inzetten voor de volgende gezondheidsdoelen:

Behandeling

Bemer therapie kan ondersteunend ingezet worden bij de behandeling van ziekte, support van het immuunsysteem en de activering van het zelfherstellend vermogen door de stimulatie van de kleine bloedsomloop (microcirculatie).

Preventie

Bemer therapie heeft een positief effect op het algemene welzijn, de gezondheid en het slaapritme. Samen leidt dit tot een hogere levenskwaliteit.

Betere prestaties

Bemer therapie ondersteunt de stofwisseling voor betere (sport)prestaties, een sneller reactievermogen, een lager risico op sportblessures en een sneller herstel.

Advies

Wil je advies of meer informatie over welk systeem bij jouw situatie past?

Veelgestelde vragen

Welke aandoeningen kun je behandelen met Bemer therapie?

Is Bemer therapie veilig?

Is Bemer therapie geschikt voor kinderen?

Is Bemer therapie mogelijk wanneer ik metalen implantaten heb?

Is Bemer therapie mogelijk of toegestaan wanneer ik een elektronische implantaat (bijvoorbeeld pacemaker, ICD, insulinepomp) heb?

Stimuleert Bemer therapie de groei van tumoren?

Kan een aandoening erger worden ondanks het gebruik van Bemer therapie?

Wanneer kan ik resultaat merken van Bemer therapie?

Hoe kan ik een effectieve Bemer therapie zo veel mogelijk ondersteunen?

Is Bemer therapie geschikt voor sporters?

Video van 14 seconden: Verbeterde doorbloeding

De doorbloeding van de darmwand vóór, tijdens en na het gebruik van de Bemer mat.

bemer therapie, bemertherapie

Disclaimer
Aan deze informatie zijn geen rechten te ontlenen. Veel informatie omtrent de werking en de door Bemer benoemde mogelijke gezondheidsvoordelen komen bij Bemer vandaan. De praktijk is niet aansprakelijk voor eventuele onjuiste of verouderde informatie. Raadpleeg zekerheidshalve ook de website van Bemer.