BEMER-therapie

Over BEMER-therapie

BEMER-therapie is een therapie die de doorbloeding stimuleert. Veel mensen hebben (onbewust) een verminderde doorbloeding.

Het hart pompt ons bloed rond, dat weten we allemaal wel. Wat minder bekend is, is dat het hart dit niet alleen doet, maar dat er spiertjes in haarvaten, de fijnste bloedvaten, zitten die ook pompbewegingen maken. Dit heet vasomotie (beweging van de vaten). De vasomotie is bij heel veel mensen verstoord. Dit wordt onder andere veroorzaakt door stress, veroudering, gebrek aan beweging, ongezonde voeding, straling en toxines die we binnenkrijgen uit onze omgeving. Een verminderde doorbloeding heeft grote gevolgen voor het lichaam.

Het bloed transporteert o.a. zuurstof, voedingstoffen, hormonen, afvalstoffen en koolstofdioxide naar alle plekken in het lichaam. Bijna driekwart van je bloedsomloop vindt plaats in de fijnste bloedvaatjes, de haarvaten. Ook wel microcirculatie genoemd. Bij de haarvaten worden deze stoffen uitgewisseld met de omliggende cellen.

Wanneer de pompbeweging van de haarvaten verminderd is, krijgen de weefsels en organen minder voedingsstoffen en kunnen ze hun afvalstoffen minder goed kwijt. Dit zorgt naar verloop van tijd voor klachten.

Het ontstaan van klachten gebeurt niet altijd direct. De klachten komen vaak wanneer de doorbloeding al een langere tijd verstoord is. Het kunnen duidelijke doorbloedingsklachten zijn, zoals kouwelijkheid en de ziekte van Raynaud. Of zoals bij diabetische voet, waarbij wondjes die zijn ontstaan niet goed genezen vanwege een verslechterde doorbloeding. Maar ook bijvoorbeeld lever-, nier- of darmfunctiestoornissen kunnen worden veroorzaakt door een slechte doorbloeding.

Waar staat BEMER voor?
BEMER is de afkorting voor Bio ElectroMagnetische EnergieRegulatie. Ook wel fysische vasculaire therapie genoemd. Vasculair is een ander woord voor bloedvaten. BEMER-therapie stimuleert, door middel van elektromagnetische pulsen, de pompende beweging van de haarvaatjes. Hierdoor kan het bloed weer beter gaan stromen en kunnen organen en weefsels beter herstellen, omdat ze meer voedingsstoffen tot hun beschikking hebben en minder belast zijn met afvalstoffen.  

Voor wie is BEMER-therapie geschikt?

Je kunt BEMER therapie inzetten voor de volgende gezondheidsdoelen:

Behandeling

BEMER-therapie kan ondersteunend ingezet worden bij de behandeling van ziekte, support van het immuunsysteem en de activering van het zelfherstellend vermogen door de stimulatie van de kleine bloedsomloop (microcirculatie).

Preventie

BEMER-therapie heeft een positief effect op het algemene welzijn, de gezondheid en het slaapritme. Samen leidt dit tot een hogere levenskwaliteit.

Betere prestaties

BEMER-therapie ondersteunt de stofwisseling voor betere (sport)prestaties, een sneller reactievermogen, een lager risico op sportblessures en een sneller herstel.

Veelgestelde vragen

Antwoord op veelgestelde vragen over BEMER vind je via de link hieronder.

Wetenschap

Naar BEMER is veel onderzoek gedaan en er wordt nog steeds onderzoek gedaan. 

Neem contact op voor praktijkinformatie over de microcirculatie

Je leert onder andere:

  • Wat zijn de BEMER-prijzen?
  • Hoe werkt de bloedsomloop?
  • Wat is het gevolg van een verminderde bloedsomloop?
  • Hoe helpt BEMER bij de bloedsomloop?
  • Wat zijn de gezondheidsvoordelen van BEMER-therapie?
  • Is er wetenschappelijke onderzoek gedaan naar Fysische Vasculaire Therapie (BEMER-therapie)?
  • Een melding bij een aanbieding van BEMER.
  • En een hoop meer!
Uitleg werking van de microcirculatie, bloedsomloop, haarvaten, bemer

Neem contact op voor het informatiepakket.

Video: Doorbloeding voor- en na de BEMER

video afspelen
Informatiepakket