Skip to content
Voor ca. 24 muffins Ingrediënten 80 gram kokosmeel 45 gram cacao 100 gram kokosbloesemsuiker 125 ml kokosolie 8 eieren snufje zout 1/2 theelepel baking soda Optioneel voor de topping: roomkaas, kaneel, kokosrasp en cacao, citroenrasp, gemalen nootjes Bereiding Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de droge ingrediënten in een kom en meng deze…

Chocolademuffins

Voor ca. 24 muffins

Ingrediënten

80 gram kokosmeel
45 gram cacao
100 gram kokosbloesemsuiker
125 ml kokosolie
8 eieren
snufje zout
1/2 theelepel baking soda
Optioneel voor de topping: roomkaas, kaneel, kokosrasp en cacao, citroenrasp, gemalen nootjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de droge ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar.
  3. Meng in een andere kom de eieren, kokosbloesemsuiker en gesmolten kokosolie door elkaar.
  4. Voeg beide samen en meng dit met een mixer goed door elkaar. Je krijgt een dun beslag.
  5. Doe het beslag in de muffin vormpjes. Vul de vormpjes niet helemaal tot aan de rand maar tot ongeveer 3/4.
  6. 15-20 minuten in de oven.
  7. Eventueel toppen met roomkaas met kaneel, cacao en kokosrasp, citroenrasp of gemalen nootjes.

Tip: Vries een deel van het beslag in in een muffinpan met papieren muffinvormpjes. Wanneer het beslag bevroren is doe je de vormpjes in een plastic zakje. Laat het beslag voor gebruik ontdooien in een muffinpan of bak ze ca. 5 minuten langer. Zo heb je verse muffins in een handomdraai.