Chocolademuffins

Voor ca. 24 muffins

Ingrediënten

80 gram kokosmeel
45 gram cacao
100 gram kokosbloesemsuiker
125 ml kokosolie
8 eieren
snufje zout
1/2 theelepel baking soda
Optioneel voor de topping: roomkaas, kaneel, kokosrasp en cacao, citroenrasp, gemalen nootjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de droge ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar.
  3. Meng in een andere kom de eieren, kokosbloesemsuiker en gesmolten kokosolie door elkaar.
  4. Voeg beide samen en meng dit met een mixer goed door elkaar. Je krijgt een dun beslag.
  5. Doe het beslag in de muffin vormpjes. Vul de vormpjes niet helemaal tot aan de rand maar tot ongeveer 3/4.
  6. 15-20 minuten in de oven.
  7. Eventueel toppen met roomkaas met kaneel, cacao en kokosrasp, citroenrasp of gemalen nootjes.

Tip: Vries een deel van het beslag in in een muffinpan met papieren muffinvormpjes. Wanneer het beslag bevroren is doe je de vormpjes in een plastic zakje. Laat het beslag voor gebruik ontdooien in een muffinpan of bak ze ca. 5 minuten langer. Zo heb je verse muffins in een handomdraai.

Wil je de inspiratiemail ontvangen? En geen gezondsheidstips missen?

Een paar keer per jaar stuur ik je een mail met interessante tips voor je gezondheid.

Ook interessant voor jou?

Bemertherapie

Bemertherapie verbetert de doorbloeding van de kleinste bloedvaten. Een betere doorbloeding verhoogt de efficiëntie van lichaamscellen.

Sauna Detox Programma

Een ophoping van gifstoffen kan voor diverse klachten zorgen. Met dit effectieve programma onder begeleiding kun je gifstoffen (snel) ontgiften.