Skip to content
Romige pompoensoep met invloeden van de Marokkaanse en Italiaanse keuken. Ingrediënten 1 grote pompoen 3 teentjes knoflook 3 eetlepels boter 1 liter zelfgemaakte bottenbouillon Ras el Hanout kruiden naar smaak (gember, komijn, nootmuskaat, koriander, kaneel, paprika, kardemom, kurkuma, chili, kruidnagel, piment) Keltisch zeezout en peper Parmezaanse kaas Paar blaadjes verse basilicum Paar scheutjes room Optioneel:…

Fusion pompoensoep

Romige pompoensoep met invloeden van de Marokkaanse en Italiaanse keuken.

Ingrediënten

1 grote pompoen
3 teentjes knoflook
3 eetlepels boter
1 liter zelfgemaakte bottenbouillon
Ras el Hanout kruiden naar smaak (gember, komijn, nootmuskaat, koriander, kaneel, paprika, kardemom, kurkuma, chili, kruidnagel, piment)
Keltisch zeezout en peper
Parmezaanse kaas
Paar blaadjes verse basilicum
Paar scheutjes room
Optioneel: 250 gram kipfilet in reepjes

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in stukken en schep de pitten eruit. Schillen is niet nodig.
  2. Verhit de boter in een soeppan, voeg de kruiden toe en fruit de knoflook hierin.
  3. Voeg de pompoenstukken toe en bak deze al omscheppend een aantal minuten mee.
  4. Voeg dan de bouillon en het zout toe en breng het aan de kook voor ongeveer 20 minuten tot de pompoen zacht is.
  5. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.
  6. Optioneel: Voeg dan de kip toe en laat de soep kort koken tot de kipreepjes gaar zijn.
  7. Lepel de soep in kommetjes en voeg een scheutje room toe.
  8. Garneer met Parmezaanse kaas en een paar blaadjes verse basilicum