Maatlepels en -bekers

In Amerika werken ze in de keuken vaak met inhoudsmaten, in plaats van met gewichtsmaten. Ze gebruiken cups, tablespoons en teaspoons. Een heel makkelijk systeem als je de cupjes en lepels hebt.

Het omrekenen naar het metrische systeem is wat ingewikkeld, want 1 cup bloem weegt niet evenveel als een cup boter. Voor diegenen die geen maatlepels hebben, in onderstaande tabel staan de verhoudingen voor verschillende ingrediënten weergegeven. Houd daarbij ook in gedachten dat een teaspoon en tablespoon niet hetzelfde zijn als een gewone theelepel en eetlepel.

Wie zich niet het hoofd wil breken over de conversies… setjes measuring cups en maatlepels zijn onder andere verkrijgbaar bij de Blokker, HEMA, Xenos, V&D, Dille & Kamille of online.

Teaspoon=tsp
Tablespoon=tbsp

Cups in milliliters
1 tsp 5 ml
1 tbsp 15 ml
¼ cup 60 ml
⅓ cup 80 ml
½ cup 120 ml
⅔ cup 160 ml
¾ cup 180 ml
1 cup 240 ml

Cups in Grammen

Wil je de inspiratiemail ontvangen? En geen gezondsheidstips missen?

Een paar keer per jaar stuur ik je een mail met interessante tips voor je gezondheid.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant voor jou?

Bemertherapie

Bemertherapie verbetert de doorbloeding van de kleinste bloedvaten. Een betere doorbloeding verhoogt de efficiëntie van lichaamscellen.

Sauna Detox Programma

Een ophoping van gifstoffen kan voor diverse klachten zorgen. Met dit effectieve programma onder begeleiding kun je gifstoffen (snel) ontgiften.