Skip to content
Orgaanvlees bevat een zeer hoge concentratie aan voedingsstoffen. Het zit bomvol met vitamines waaronder de vetoplosbare vitamines A, D, E en K, vitamine C en diverse B-vitamines. Het bevat veel mineralen, zoals ijzer, magnesium, jodium en zink. Ook de essentiële omega-3 vetzuren EPA en DHA zijn ruimschoots aanwezig. Wanneer je niet gewend bent om orgaanvlees te eten is…

Paté van kippenlevertjes

Orgaanvlees bevat een zeer hoge concentratie aan voedingsstoffen. Het zit bomvol met vitamines waaronder de vetoplosbare vitamines A, D, E en K, vitamine C en diverse B-vitamines. Het bevat veel mineralen, zoals ijzer, magnesium, jodium en zink. Ook de essentiële omega-3 vetzuren EPA en DHA zijn ruimschoots aanwezig.

Wanneer je niet gewend bent om orgaanvlees te eten is kippenlever een goede om mee te beginnen, omdat het een vrij milde smaak heeft.

Ingrediënten

500 gr biologische kippenlevertjes
1 teentje knoflook
200 gram + extra grasboter
Keltisch zeezout of himalaya zout
1 eetlepel 5-spices (gelijke delen van kaneel, kruidnagel, steranijs, zwarte peper, venkelzaad)

Bereiding

  1. Smelt een klontje boter, voeg de kruiden toe en fruit de knoflook hierin
  2. Voeg de levertjes toe en bak deze voor ong. 10 minuten tot ze bruin zijn terwijl je regelmatig roert.
  3. Voeg de helft van de boter toe tot deze gesmolten is.
  4. Laat het geheel wat afkoelen en mix het in de keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg evt. meer kruiden toe naar smaak.
  5. Schep het mengsel in een bakje en strijk het glad met de achterkant van een lepel.
  6. Smelt de rest van de boter en giet deze over de paté zodat alles bedekt is met ongeveer een halve centimeter boter.
  7. Laat de paté opstijven in de koelkast.

Serveren op een cracker of door een salade.