Skip to content
8-12 porties Voorbereiding: 20 minuten Baktijd: 45 minuten Fruitvulling • 2 cups gesneden rabarber • 2 cups aardbeien, ontkroond en in kwarten gesneden • 1/4 cup honing • 1/2 theelepel vanille extract • 1 eetlepel arrow root • snufje keltisch zeezout Kruimelmix • 3/4 cup kokosmeel of havermeel • 1 1/4 cup havervlokken • 1/4…

Aardbei rabarber kruimel

8-12 porties
Voorbereiding: 20 minuten
Baktijd: 45 minuten

Fruitvulling
• 2 cups gesneden rabarber
• 2 cups aardbeien, ontkroond en in kwarten gesneden
• 1/4 cup honing
• 1/2 theelepel vanille extract
• 1 eetlepel arrow root
• snufje keltisch zeezout

Kruimelmix
• 3/4 cup kokosmeel of havermeel
• 1 1/4 cup havervlokken
• 1/4 cup honing
• 1/2 cup gemalen dadels
• 2/3 cup roomboter of 1/2 cup gesmolten kokosolie
• 1/4 theelepel keltisch zeezout

Bereidingswijze

  1. De oven voorverwarmen op 180°C en een 20x20cm ovenschaal invetten.
  2. In een schaal de ingrediënten voor de fruitvulling samenvoegen en roeren.
  3. In een andere schaal de ingrediënten voor de kruimelmix samenvoegen en mengen tot een kruimelig beslag.
  4. Lepel de fruitvulling in de schaal en daarbovenop de kruimelmix.
  5. Bak voor 40-45 minuten of tot de kruimellaag stevig is en het fruit kookt.
  6. Laat het een halfuurtje afkoelen (de vulling wordt dan ook steviger) en serveer warm.