BEMER bij reuma

Ondersteuning bij Reuma

De fysische vasculaire therapie BEMER vormt bij de behandeling van degeneratieve aandoeningen aan het bewegingsapparaat zoals reuma een uitstekende aanvullende therapie die door veel artsen zelfs aanbevolen wordt. Het effect van deze therapie is in meerdere wetenschappelijke artikelen en observatiestudies aangetoond.

BEMER en reuma

Reumatherapie

Met de nieuwe en innovatieve fysische vasculaire therapie BEMER is het voor het eerst mogelijk om de belangrijkste processen van de microcirculatie bij problemen of ziekten op complexe wijze te stimuleren. De meest recente inzichten op het gebied van de regulering van de doorbloeding van weefsel en zenuwen lijken een veelbelovende methode te bieden om ook de beperkte of verstoorde doorbloeding van de organen te stimuleren. Tijdens de fysische therapie wordt een pulserend signaal door het lichaam verstuurd dat gebaseerd is op het bioritme van de patiënt.

Genezingsprocessen bij reuma

Het herstel van de aanvoer van voldoende voedingsstoffen naar de betreffende weefselcellen is een voorwaarde voor het genezingsproces bij degeneratieve aandoeningen aan het bewegingsapparaat, en daarmee ook voorwaarde voor de afname van reumatische klachten. Bij reuma dient een doelgerichte behandeling van individuele gebieden echter gepaard te gaan met fysische therapie of de inname van geneesmiddelen. Deze afzonderlijke maatregelen alleen zijn minder of helemaal niet succesvol.

Ondersteuning bij reuma door de fysische vasculaire therapie BEMER

Veel gezondheidsproblemen, waaronder reuma, ontstaan niet omdat het controlesysteem van het menselijk lichaam faalt. Integendeel, het controlesysteem blijft meestal gewoon functioneren, maar wel op de foute plek, op het foute tijdstip of in een ander bioritme. Om deze reden zou het doel van elke therapie moeten zijn om de lichaamseigen controlemechanismen zo te stimuleren, dat de opgetreden stoornis op eigen kracht verholpen wordt door middel van natuurlijke mechanismen.

Geneesmiddelen helpen in dergelijke gevallen niet. Er bestaat geen effectief medicijn voor deze vorm van stoornis. Zelfs wanneer er wel een medicijn zou bestaan, zouden de werkzame stoffen als gevolg van een verstoorde microcirculatie de juiste plek niet of in onvoldoende mate bereiken. De benodigde dosis zou zo hoog moeten zijn, dat er behoorlijk wat bijwerkingen zouden optreden.

De effectiviteit van fysische vasculaire therapie BEMER bij reuma is wetenschappelijk aangetoond

De fysische vasculaire therapie BEMER is een wetenschappelijk aangetoonde en effectieve behandelmethode om de allerkleinste bloedvaten te stimuleren waardoor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen van en naar weefsel- en orgaancellen verbeterd wordt. Via elektromagnetische velden worden speciale stimulerende signalen door het lichaam verstuurd. Deze richten zich uitsluitend op de eigen ritmische beweging van de haarvaten en mogen niet verwisseld worden met magneetveldtherapie waarvan de werking niet is aangetoond. Hetzelfde geldt voor de lichtdouche. Hoewel beide therapieën gebruik maken van licht als fysisch medium, mag de lichtdouche niet vergeleken worden met een doelgerichte lasertherapie.

Neem contact op voor praktijkinformatie over de microcirculatie

Je leert onder andere:

  • Wat zijn de BEMER-prijzen?
  • Hoe werkt de bloedsomloop?
  • Wat is het gevolg van een verminderde bloedsomloop?
  • Hoe helpt BEMER bij de bloedsomloop?
  • Wat zijn de gezondheidsvoordelen van BEMER-therapie?
  • Is er wetenschappelijke onderzoek gedaan naar Fysische Vasculaire Therapie (BEMER-therapie)?
  • Een melding bij een aanbieding van BEMER.
  • En een hoop meer!
Uitleg werking van de microcirculatie, bloedsomloop, haarvaten, bemer

Neem contact op voor het informatiepakket.

Video: Doorbloeding voor- en na de BEMER

video afspelen

Veelgestelde vragen

Antwoord op veelgestelde vragen over BEMER vind je via de link hieronder.

Wetenschap

Naar BEMER is veel onderzoek gedaan en er wordt nog steeds onderzoek gedaan. 

Informatiepakket