Vroeger werden veel groenten gefermenteerd om de houdbaarheid te vergroten. Tegenwoordig gebeurt dit niet meer met de voeding die je in de winkel koopt, helaas. Fermenteren heeft namelijk veel gezondheidsvoordelen. Gefermenteerde groenten bevatten prebiotica (voeding voor goede darmbacteriën), probiotica (goede bacteriën) en enzymen die helpen bij de vertering van voedsel.
Deze salsa kan je serveren door een salade, over bonen, met wraps of als dipsaus.
6 middelgrote tomaten
1 rode paprika
2 limoenen
1 (rode) ui
1 teentje knoflook
Verse en/of gedroogde kruiden naar smaak (peterselie, basilicum, oregano, chili, cayenne, komijn, peper)
10 gr Keltisch zeezout
Het toegevoegde zout in dit recept zorgt voor de houdbaarheid, zodat de niet-gewenste bacteriën niet de kans krijgen zich te vermenigvuldigen. De goede melkzuurbacteriën kunnen redelijk goed tegen een zoute omgeving en kunnen zich juist wel vermenigvuldigen. Ook zorgt het zout voor smaak en belangrijke mineralen.
Tijd besparen? Ver(drie)dubbel dan het recept om een voorraadje in te slaan.
Een paar keer per jaar stuur ik je een mail met interessante tips voor je gezondheid.
Bemertherapie verbetert de doorbloeding van de kleinste bloedvaten. Een betere doorbloeding verhoogt de efficiëntie van lichaamscellen.
Een ophoping van gifstoffen kan voor diverse klachten zorgen. Met dit effectieve programma onder begeleiding kun je gifstoffen (snel) ontgiften.