Sauzen

Gefermenteerde salsa

Vroeger werden veel groenten gefermenteerd om de houdbaarheid te vergroten. Tegenwoordig gebeurt dit niet meer met de voeding die je in de winkel koopt, helaas. Fermenteren heeft namelijk veel gezondheidsvoordelen. Gefermenteerde groenten bevatten prebiotica (voeding voor goede darmbacteriën), probiotica (goede bacteriën) en enzymen die helpen bij de vertering van voedsel. Deze salsa...
Bericht bekijken

Pruimenchutney

Kruidige Pruimenchutney Pruimentijd Tot nu toe heeft onze pruimenboom elk jaar in volle bloei gestaan, met daarna een rijke oogst aan pruimen. Eerst wist ik niet goed wat ik er mee aan moest, zo’n berg pruimen. En om nou tig potten aan jam te maken, terwijl ik geen brood eet.....
Bericht bekijken

Mayonaise

Waarom zelf mayonaise maken? Mayonaise uit de winkel, ook de biologische, is gemaakt van sterk bewerkte en verhitte plantaardige oliën en bevat vaak smaakversterkers en conserveringsmiddelen. Niet bepaald bevorderlijk voor je gezondheid. Maar als je het zelf maakt, wordt het opeens een bron van goede vetten die je weer nodig...
Bericht bekijken