Skip to content

Artikelen

Gefermenteerde salsa

Vroeger werden veel groenten gefermenteerd om de houdbaarheid te vergroten. Tegenwoordig gebeurt dit niet meer met de voeding die je in de winkel koopt, helaas. Fermenteren heeft namelijk veel gezondheidsvoordelen. Gefermenteerde groenten bevatten prebiotica (voeding voor goede darmbacteriën), probiotica (goede bacteriën) en enzymen die helpen bij de vertering van voedsel. Deze salsa kan je serveren door een…

Lees meer

Vet, vetter, vetst

verzadigde vetten

Bang voor verzadigde vetten? Na het lezen van dit artikel hopelijk niet meer. Verzadigde vetten worden ook wel ‘slechte vetten’ genoemd en worden onterecht vaak gelinkt aan verhoogde cholesterolwaarden en het risico op hart- een vaat ziekten. Low-fat is helemaal hip en wordt vaak aangeraden om af te vallen en om de gezondheid te verbeteren.…

Lees meer

Je blaas de baas

Het is weer zo ver… branderig gevoel bij het plassen, vaker kleine beetjes en pijn, pijn, pijn in de buik. 50% van de vrouwen heeft één of meerdere keren in haar leven een blaasontsteking. Vrouwen hebben vaker dan mannen last van een blaasontsteking omdat ze een kortere plasbuis hebben, maar ook mannen hebben er best…

Lees meer

Bottenbouillon… waarom?

Waarom bouillon zelf maken? Kant en klare bouillons zijn vaak bewerkt en zitten vol met smaakversterkers en andere E nummers. Zelfgetrokken bouillons bevatten daarentegen veel gezonde stoffen ter ondersteuning van het imuunsysteem. Denk aan kippensoep, ook wel het Joodse penicilline genoemd, dat gegeven wordt bij griep of verkoudheid. Bij veel volkeren wordt bottenbouillon al eeuwen…

Lees meer

Maatlepels en -bekers

In Amerika werken ze in de keuken vaak met inhoudsmaten, in plaats van met gewichtsmaten. Ze gebruiken cups, tablespoons en teaspoons. Een heel makkelijk systeem als je de cupjes en lepels hebt. Het omrekenen naar het metrische systeem is wat ingewikkeld, want 1 cup bloem weegt niet evenveel als een cup boter. Voor diegenen die…

Lees meer