Diner

Fusion pompoensoep

Romige pompoensoep met invloeden van de Marokkaanse en Italiaanse keuken. Ingrediënten 1 grote pompoen 3 teentjes knoflook 3 eetlepels boter 1 liter zelfgemaakte bottenbouillon Ras el Hanout kruiden naar smaak (gember, komijn, nootmuskaat, koriander, kaneel, paprika, kardemom, kurkuma, chili, kruidnagel, piment) Keltisch zeezout en peper Parmezaanse kaas Paar blaadjes verse basilicum Paar scheutjes room Optioneel:…

Lees meer

Paté van kippenlevertjes

Orgaanvlees bevat een zeer hoge concentratie aan voedingsstoffen. Het zit bomvol met vitamines waaronder de vetoplosbare vitamines A, D, E en K, vitamine C en diverse B-vitamines. Het bevat veel mineralen, zoals ijzer, magnesium, jodium en zink. Ook de essentiële omega-3 vetzuren EPA en DHA zijn ruimschoots aanwezig. Wanneer je niet gewend bent om orgaanvlees te eten is…

Lees meer

Pruimenchutney

pruimenchutney

Kruidige Pruimenchutney Pruimentijd Tot nu toe heeft onze pruimenboom elk jaar in volle bloei gestaan, met daarna een rijke oogst aan pruimen. Eerst wist ik niet goed wat ik er mee aan moest, zo’n berg pruimen. En om nou tig potten aan jam te maken, terwijl ik geen brood eet.. Na wat Googelen kwam ik…

Lees meer

Rösti van schorseneren

Wil je een goede en feestelijke vervanging van aardappels? Probeer eens het onderstaande recept met schorseneren. Makkelijk, gezond en o zo lekker! 2 PORTIES Ingrediënten 400 gr schorseneren 50 gr roomboter 2 eieren 2 eetlepels rijstemeel of boekweitmeel 1 teentje knoflook peper en zout verder kruiden naar smaak Bereiding Maak schorseneren schoon en doe ze samen met…

Lees meer

Tomaten linzensoep of -saus

recept schorseneren

8 PORTIES Deze maaltijdsoep is heerlijk als lunch of diner. Je kunt hem heel makkelijk meenemen in een thermosfles of in dit handige thermosbakje. Ingrediënten 2 uien, fijngehakt 3 teentjes knoflook, fijngehakt 2 wortels, geschild en in stukken 1 handvol verse basilicum, de blaadjes apart, de steeltjes fijngehakt 1 kg rijpe tomaten in stukken Voor de…

Lees meer

Bottenbouillon… waarom?

Waarom bouillon zelf maken? Kant en klare bouillons zijn vaak bewerkt en zitten vol met smaakversterkers en andere E nummers. Zelfgetrokken bouillons bevatten daarentegen veel gezonde stoffen ter ondersteuning van het imuunsysteem. Denk aan kippensoep, ook wel het Joodse penicilline genoemd, dat gegeven wordt bij griep of verkoudheid. Bij veel volkeren wordt bottenbouillon al eeuwen…

Lees meer