Lunch

Fusion pompoensoep

Romige pompoensoep met invloeden van de Marokkaanse en Italiaanse keuken. Ingrediënten 1 grote pompoen 3 teentjes knoflook 3 eetlepels boter 1 liter zelfgemaakte bottenbouillon Ras el Hanout kruiden naar smaak (gember, komijn, nootmuskaat, koriander, kaneel, paprika, kardemom, kurkuma, chili, kruidnagel, piment) Keltisch zeezout en peper Parmezaanse kaas Paar blaadjes verse...
Bericht bekijken

Paté van kippenlevertjes

Orgaanvlees bevat een zeer hoge concentratie aan voedingsstoffen. Het zit bomvol met vitamines waaronder de vetoplosbare vitamines A, D, E en K, vitamine C en diverse B-vitamines. Het bevat veel mineralen, zoals ijzer, magnesium, jodium en zink. Ook de essentiële omega-3 vetzuren EPA en DHA zijn ruimschoots aanwezig. Wanneer je niet gewend bent...
Bericht bekijken

Pruimenchutney

Kruidige Pruimenchutney Pruimentijd Tot nu toe heeft onze pruimenboom elk jaar in volle bloei gestaan, met daarna een rijke oogst aan pruimen. Eerst wist ik niet goed wat ik er mee aan moest, zo’n berg pruimen. En om nou tig potten aan jam te maken, terwijl ik geen brood eet.....
Bericht bekijken

Bloemensalade

Bloemen op het menu? Lekker fris, gezond en ook nog eens gratis! Paardenbloem - onkruid? Wat veel mensen niet weten is dat paardenbloemen eetbaar zijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens voor je gezondheid! De paardenbloem bevat veel vitaminen (B, C, D, E) en mineralen zoals kalium, natrium, magnesium, koper,...
Bericht bekijken

Tomaten linzensoep of -saus

8 PORTIES Deze maaltijdsoep is heerlijk als lunch of diner. Je kunt hem heel makkelijk meenemen in een thermosfles of in dit handige thermosbakje. Ingrediënten 2 uien, fijngehakt 3 teentjes knoflook, fijngehakt 2 wortels, geschild en in stukken 1 handvol verse basilicum, de blaadjes apart, de steeltjes fijngehakt 1 kg rijpe...
Bericht bekijken