Een vervolgconsult vindt eenmaal in de 5-7 weken plaats. Hoeveel vervolgconsulten nodig zijn, is afhankelijk van je conditie, de oorzaak, ernst en de duur van je klachten. Bij chronische aandoeningen zijn doorgaans meer behandelingen nodig om het lichaam aan te zetten tot herstel dan bij acute klachten.
Ik werk graag met mensen die:
Herken je je niet in bovenstaande? Dan is het waarschijnlijk beter om verder te zoeken naar iets wat beter bij je past.
Het behandeltraject:
Hier een overzicht van de klachten waarmee je onder andere terecht kunt voor een afspraak. Staat jouw klacht er niet tussen? Neem dan contact op via [email protected] of 06 1969 4565.
Het gratis telefonisch spreekuur is voor cliënten die tussentijds vragen hebben over de behandeling. Het is bedoeld voor korte vragen en adviezen, duurt maximaal 10 minuten en kan zonder afspraak. Bij gesprekken langer dan 10 minuten wordt het gebruikelijke uurtarief gerekend.
Bij geen gehoor graag op een later moment nogmaals proberen.
Dagen en tijden telefonisch spreekuur*:
Woensdag van 16:45 tot 17:30 uur
Vrijdag van 12:30 tot 13:30 uur
*Er is geen telefonisch spreekuur van vrijdag 14 t/m vrijdag 27 augustus.
Resonantie is een natuurkundig begrip en betekent meeklinken, weerklinken, meetrillen. Het gebeurt wanneer een voorwerp trilt en een ander voorwerp gaat meetrillen. Een alledaags voorbeeld is geluid. Denk bijvoorbeeld aan het aanslaan van een kerkklok of een stemvork of het aanhouden van een lange noot waardoor een glas springt. Elk van deze voorwerpen gaat meetrillen bij zijn eigenfrequentie.
Het lichaam heeft verschillende manieren om informatie te verwerken en signalen door te geven. Via de bloedbaan, lymfevaten en zenuwen en met behulp van allerlei stofjes en cellen: bloedcellen, DNA-codes, eiwitten, hormonen, neurotransmitters, afweerstoffen en mineralen. Daarnaast gebruikt het lichaam elektromagnetische signalen voor de interne communicatie. Deze communicatie verloopt via eiwitstrengen die door het hele lichaam lopen. Ieder soort weefsel, orgaan en cel heeft zijn eigen specifieke signaal en communiceert zo met de rest van het lichaam. Vandaar de ‘bio’ in bioresonantie, omdat het om signalen gaat in levende organismen.
Toepassingen van elektromagnetisme in ons dagelijks leven zijn: afstandsbedieningen, radio, mobiele telefoons, magnetrons en WiFi. Een MRI-scan is een toepassing van elektromagnetisme in het ziekenhuis. Hierbij wordt het water in het lichaam gemagnetiseerd en worden signalen (radiogolven) uitgezonden die dit water laten meetrillen. De signalen worden opgevangen door een antenne. Een computer berekent vervolgens de samenstelling van de weefsels en dit wordt omgezet in beeld.
Ook in de natuur speelt elektromagnetisme een grote rol. Licht en warmte zijn vormen van elektromagnetisme.
Alle stoffen zijn opgebouwd uit moleculen. Deze bestaan weer uit atomen. Elk atoom heeft een positief geladen kern. Om de kern draaien negatief geladen elektronen. Door de bewegende deeltjes ontstaat een elektromagnetisch veld. Verschillende atomen zoals waterstof-, koolstof- of zuurstofatomen hebben allemaal verschillende ladingen. Hierdoor hebben moleculen – groepjes atomen, zoals water en koolstofdioxide – hun eigen elektromagnetisch veld.
Hetzelfde geldt voor micro-organismen, cellen, organen, hormonen, medicijnen, vitaminen, enzovoort. Deze bestaan uit een unieke combinatie van moleculen. Hierdoor hebben ze allemaal hun eigen elektromagnetische trillingspatronen.
Door de wetenschap is aangetoond dat in ieder levend organisme ook elektromagnetische signalen vrijkomen.
Alles is opgebouwd uit moleculen. Deze bestaan weer uit atomen. Elk atoom heeft een positief geladen kern. Om de kern draaien negatief geladen elektronen. Zo ontstaat een elektromagnetisch veld. Verschillende atomen zoals waterstof-, koolstof- of zuurstofatomen hebben allemaal verschillende ladingen. Hierdoor hebben moleculen – groepjes atomen, zoals water en koolstofdioxide – hun eigen elektromagnetisch veld. Hetzelfde geldt voor micro-organismen, cellen, organen, hormonen, medicijnen, vitaminen, enzovoort. Deze bestaan uit een unieke combinatie van moleculen. Hierdoor hebben ze allemaal hun eigen elektromagnetische trillingspatronen. Deze trillingspatronen kunnen worden gemeten met bioresonantie.
Iemand die gezond is stuurt harmonische (gezonde) signalen uit. Bij ziekte wordt het signaal verstoord door pathologische (ziekmakende) trillingen van bacteriën, schimmels, virussen, parasieten of gifstoffen. Met bioresonantie kunnen deze lichaamssignalen buiten het lichaam op verschillende punten op de huid gemeten worden.
Via elektroden worden de signalen vanaf de patiënt naar het bioresonantie apparaat geleid. De signalen van de patiënt worden vergeleken met de signalen van gezonde organen en weefsels, welke zijn opgeslagen in het apparaat. Met deze metingen kunnen oorzaken van uiteenlopende klachten opgespoord worden.
Ik heb mijn therapeutenlicentie bij de beroepsvereniging Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG) en ben BIG geregistreerd verpleegkundige.
Bioresonantie, orthomoleculaire geneeskunde en darmtherapie zie ik als een belangrijke aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Ik werk dan ook graag samen met andere disciplines zoals artsen, diëtisten, fysiotherapeuten, psychologen of complementaire behandelaars.
Ik ben gestart met HBO Verpleegkunde. Daarna heb ik Orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd gevolgd door Darmtherapie.
Mijn ervaring als verpleegkundige geeft me inzicht in verschillende ziektebeelden, klachten en medicatie die mensen gebruiken.
"Ortho" betekent juist of recht en "moleculair" staat voor moleculen. Dit betekent dat je op zoek gaat naar de juiste bouw- en voedingsstoffen die jij nodig hebt in je herstelproces.
Darmtherapie is heel relevant omdat veel klachten hun oorsprong vinden in de darmen. Ook een belangrijk deel van je immuunsysteem bevindt zich in de darmen!
Verder heb ik ervaring opgedaan in een praktijk voor bioresonantie om deze behandelingen te kunnen geven en meer te leren over de rol van micro-organismen bij aandoeningen.
Daarnaast streef ik ernaar op de hoogte te blijven van de actuele kennis en ontwikkelingen in het werkgebied d.m.v. jaarlijkse bijscholingen, het lezen van vakliteratuur en regelmatig collegiaal overleg.
Praktijk Natuurlijk Weer Gezond is aangesloten bij beroepsvereniging MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). De consulten worden bij veel ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende polis. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar en controleer de polisvoorwaarden of behandelingen daadwerkelijk worden vergoed.
Klik hier voor het overzicht van 2023 van zorgverzekeraars die de beroepsvereniging MBOG erkent
Klik hier voor het overzicht zorgverzekeraars 2023 voor Orthomoleculaire Geneeskunde
Op de facturen wordt prestatiecode 24000: Behandeling Orthomoleculaire Geneeskunde gebruikt. Veel zorgverzekeraars vergoeden geen voedingsadviezen, telefonische consulten of consulten via e-mail. Indien bij de verzekeraar 'verleend door artsen' wordt vermeld, worden consulten van Praktijk Natuurlijk Weer Gezond niet vergoed. De bioresonantiebehandeling die je meekrijgt wordt doorgaans niet vergoed.
Let op: aan de vermeldingen op bovenstaand overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Praktijk Natuurlijk Weer Gezond kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor wijzigingen en/of veranderingen bij de zorgverzekeraars.
Ben je verhinderd? Geen probleem. Afspraken kunnen 2 werkdagen van te voren telefonisch of per mail kosteloos worden afgezegd. Afspraken die niet (tijdig) worden afgezegd worden in rekening gebracht.
Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is een nieuwe
Europese privacywet. Daardoor is de privacy in alle landen van de EU gelijk. De Algemene
verordening gegevensbescherming (AVG) komt dus in plaats van de oude Wet bescherming
persoonsgegevens (Wbp). In de AVG staan een aantal verplichte maatregelen genoemd waaraan
Praktijk Natuurlijk Weer Gezond moet voldoen. Kijk voor meer informatie bij de privacyverklaring en verwerkersovereenkomst.
Voor klachten is de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz) van kracht.
Hier vind je informatie over het klachtenreglement.
Hier vind je informatie over Geschilleninstantie Koepel Alternatieve Behandelwijzen (KAB).
Hier vind je informatie over Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG), centrum voor klachten- en geschillenafhandeling in de complementaire zorg.