Snacks

Chocolademuffins

Voor ca. 24 muffins Ingrediënten 80 gram kokosmeel 45 gram cacao 100 gram kokosbloesemsuiker 125 ml kokosolie 8 eieren snufje zout 1/2 theelepel baking soda Optioneel voor de topping: roomkaas, kaneel, kokosrasp en cacao, citroenrasp, gemalen nootjes Bereiding Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de droge ingrediënten in...
Bericht bekijken

Gefermenteerde salsa

Vroeger werden veel groenten gefermenteerd om de houdbaarheid te vergroten. Tegenwoordig gebeurt dit niet meer met de voeding die je in de winkel koopt, helaas. Fermenteren heeft namelijk veel gezondheidsvoordelen. Gefermenteerde groenten bevatten prebiotica (voeding voor goede darmbacteriën), probiotica (goede bacteriën) en enzymen die helpen bij de vertering van voedsel. Deze salsa...
Bericht bekijken

Paté van kippenlevertjes

Orgaanvlees bevat een zeer hoge concentratie aan voedingsstoffen. Het zit bomvol met vitamines waaronder de vetoplosbare vitamines A, D, E en K, vitamine C en diverse B-vitamines. Het bevat veel mineralen, zoals ijzer, magnesium, jodium en zink. Ook de essentiële omega-3 vetzuren EPA en DHA zijn ruimschoots aanwezig. Wanneer je niet gewend bent...
Bericht bekijken

Notenreep

Soms heb je gewoon zin in iets lekkers! Om te voorkomen dat je naar de winkel racet om allemaal slechte dingen in te slaan, hier het volgende notenreep recept - een gezonde snack waarvoor je niet hoeft te bakken. De hoeveelheden staan expres niet precies vermeld: lekker makkelijk en ruimte om...
Bericht bekijken